Happy birthday Tom Ford!

Hiep hiep hoera! Tom Ford is vandaag 52 lentes jong geworden. De Amerikaan werd in 1961 geboren in Austin, Texas. Hij ka...

Lees ook

Hiep hiep hoera! Tom Ford is vandaag 52 lentes jong geworden.

De Amerikaan werd in 1961 geboren in Austin, Texas. Hij kan met recht een multitasker genoemd worden: naast modeontwerper is hij regisseur, zakenman en ook nog eens vader.

Tom Ford begon zijn carrière in New York, waar hij binnenhuis architectuur studeerde aan de Parsons The New School For Design. Tom raakte geïnteresseerd in mode toen hij stage liep bij de persdienst van Chloé, in Parijs. Het laatste jaar van zijn opleiding richtte hij zich vooral op mode, maar studeerde desondanks af in de architectuur.

Vanaf 1990 is Tom werkzaam bij modehuis Gucci, waar hij in 1994 creative director werd. Hij slaagde er in om het merk een stuk moderner te maken en het publiek licht te choqueren met zijn gewaagde campagnes.

In 2004 verliet Tom Gucci en in 2005 startte hij zijn eerste zonnebrillenlijn, gevolgd door een make-uplijn. Vanaf 2007 zijn er ook winkels van Tom Ford waarin hij mannenkleding en inmiddels ook vrouwenkleding verkoopt.

Tom heeft inmiddels ook een film op zijn naam staan: A Single Man uit 2009 met topacteurs als Colin Firth en Julianne Moore. Daarnaast is hij vader van zijn 1,5-jarige zoon Alexander.

Redenen genoeg om te proosten op Tom!

 

Bron beeld: Getty Images

 

 

Laatste nieuws

Zie ook