True Blood stopt na zeven seizoenen

Tv-serie True Blood stopt volgend jaar na zeven seizoenen. Dat maakte de programmabaas van de Amerikaanse zender HBO, Mi...

Lees ook

Tv-serie True Blood stopt volgend jaar na zeven seizoenen. Dat maakte de programmabaas van de Amerikaanse zender HBO, Michael Lombardo, dinsdag bekend.

De serie, die in 2008 zijn debuut maakte op de Amerikaanse buis, heeft door de jaren heen een grote schare fans verzameld, ook in Nederland. De reeks is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris.

True Blood speelt zich af in de nabije toekomst waarin, door een wetenschappelijk experiment, mensen en vampieren kunnen samenleven. Dit gaat echter nog niet altijd even goed. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps.

Lombardo zei tegen de verzamelde pers: “True Blood is een bijzonder belangrijke show voor HBO. Alan Ball heeft de boeken van Charlaine Harris genomen, een briljante cast verzameld en een serie vervaardigd die de vele fans op een onvergetelijke reis heeft meegenomen. Samen met het grote legioen fans, zal het moeilijk worden om afscheid te nemen van de inwoners van Bon Temps, maar ik kijk uit naar een fantastisch laatste hoofdstuk van deze fantastische show.”

Bron: BuzzE / Beeld: Getty/ANP

Laatste nieuws

Zie ook