Nieuwe film Carice opent Toronto

The Fifth Estate, de nieuwe film van actrice Carice van Houten, opent donderdagavond het Filmfestival van Toronto. Het e...

Lees ook

The Fifth Estate, de nieuwe film van actrice Carice van Houten, opent donderdagavond het Filmfestival van Toronto. Het evenement wordt gezien als een van de belangrijkste niet-Europese filmfestivals.

The Fifth Estate vertelt over het leven van WikiLeaks-oprichter Julian Assenge. Die rol wordt gespeeld door de Britse acteur Benedict Cumberbatch. Carice speelt een IJslands parlementslid dat optreedt als woordvoerder van de omstreden internetactivist. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor de Duitse acteur Daniel Bruhl (Goodbye Lenin!).

De Nederlandse actrice is in Toronto aanwezig om de wereldpremière van de film bij te wonen. Regisseur Bill Condon noemde zij eerder “mogelijk de liefste regisseur met wie ik ooit gewerkt heb.” De filmmaker was eerder onder andere verantwoordelijk voor Oscar-winnaar Gods and Monsters, over het leven van Frankenstein-regisseur JamesWhale, en de laatste twee Twilight-films.

The Fifth Estate is eind 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: BuzzE Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook