Grazia onderzoek: jeans meest populaire kledingstuk

Of Hollandse vrouwen (nog steeds) fervente jeansdragers zijn? Zeker! Grazia heeft grondig onderzoek gedaan in samenwerki...

Lees ook

Of Hollandse vrouwen (nog steeds) fervente jeansdragers zijn? Zeker! Grazia heeft grondig onderzoek gedaan in samenwerking met C&A en dit zijn de resultaten:

Ruim 80 procent van de Nederlandse vrouwen draagt minstens drie dagen in de week een denim piece en 85 procent geeft daarbij de voorkeur aan een jeans.Meer dan de helft wil het liefst voor een bedrijf werken waar jeans gedragen mag worden. Zo’n 40 procent van de vrouwen draagt graag denim op de werkvloer.

Skinny

Iets meer dan 60 procent vindt dat een jeans een musthave in je garderobe is. Het befaamde zwarte jurkje komt met 15 procent op de tweede plaats. Vrouwen dragen graag jeans omdat ze het goed te combineren vinden (46 procent) en omdat het goed zit (24 procent). De meest populaire spijkerbroek? Dat is nog steeds de skinny jeans.. Zo’n 64 procent van de ondervraagden geeft hier de voorkeur aan. De straight jeans komt met 15 procent op de tweede plaats.
Qua lingerie draagt ruim 38 procent een string, meer dan de helft een hipster. Leuk te melden: ruim 70 procent is van mening dat een jeans niet van een A-merk hoeft te zijn.

Mannen

En of kerels jeans proof zijn? Meer dan 90 procent van de vrouwen vindt een goede jeans bij een man sexy. Bijna 60 procent vindt dat mannen hun jeans het beste kunnen dragen met een simpel wit T-shirt. Op de vraag welke mannelijke BN’er vrouwen het liefst in alleen jeans zien, antwoordt ruim een kwart Jan Kooijman. Daarna gaat de voorkeur uit naar DJ Sunnery James, de man van topmodel Doutzen Kroes, gevolgd door Mark van Eeuwen en Jim Bakkum. We like!

Beeld: Imaxtree/ ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook