Blog: Máxima in het groen

In de stallen van Paleis het Loo in Apeldoorn hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdagmiddag het eers...

In de stallen van Paleis het Loo in Apeldoorn hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdagmiddag het eerste Droomboek in ontvangst genomen. Het Droomboek is een initiatief naar aanleiding van de inhuldiging van de koning en bevat honderden dromen van bewoners in Nederland en het Caribische gebied.

Edouard Vermeulen

Voor de gelegenheid koos Máxima een groene creatie van ontwerper Edouard Vermeulen, die momenteel veel werkt met bloemapplicaties. Ook de schoenen en de tas werden aangeschaft bij de ontwerper, die verantwoordelijk is voor het grootste gedeelte van Máxima’s garderobe. De opvallende oorringen die de koningin droeg zijn van juwelier Bode en Bodes, die ook BN-ers als Sylvie Meis en Anouk Smulders rekent tot de vaste klantenkring. De hoed is Máxima’s favoriete hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Geen primeur

Zowel de kleding als de accessoires beleefden donderdag overigens geen primeur. Sinds de inhuldiging is Máxima heel terughoudend met het aanschaffen van kleding. De reden hierachter is onbekend, maar het maakt ons wel heel nieuwsgierig naar Prinsjesdag. Zal Máxima ook dan kiezen voor een bekende galajurk of zien we haar opnieuw knallen in een gloednieuwe creatie van Jan Taminiau?

Josine Droogendijk van modekoningin Máxima

Beeld: ANP

Laatste nieuws