Eerste Emmy-nominatie voor transgender

Voor het eerst is een transgender-actrice genomineerd voor een Emmy Award. Voor de vertolking van de rol van Sophia Burs...

Lees ook

Voor het eerst is een transgender-actrice genomineerd voor een Emmy Award. Voor de vertolking van de rol van Sophia Burset in Orange Is The New Black maakt Laverne Cox kans op de beroemde tv-prijs in de categorie ‘Beste vrouwelijke bijrol in een komedie’.

“Ik ben in de wolken”, vertelde de actrice aan The Hollywood Reporter. Laverne is overweldigd door het succes van de Netflix-gevangenisserie die twaalf nominaties kreeg, maar ook voor de transgendergemeenschap ervaart ze de nominatie als een mijlpaal. “Wat een mooie dag voor Orange en zwarte trans-vrouwen.”

Transgender

Laverne, die ook in de serie een transgender speelt, werd eerder al geprezen voor haar open optreden. Pas nog was ze te zien op de Gay Parade in New York, sierde ze de cover van Time Magazine en ontving ze een mediaprijs van de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation voor haar inzet voor de LGBT-gemeenschap.

Ook Orange-medespeelster Kate Mulgrew is enthousiast over de eer die Laverne toekomt. “Het is een erkenning van een gemeenschap die het nodig heeft erkend, begrepen en beloond te worden. Ik denk dat Laverne als activiste en actrice herculisch werk verricht met het onder de aandacht brengen van transseksualiteit in de Amerikaanse politiek en cultuur.”

 

Bron: BuzzE Beeld: Time Magazine

Laatste nieuws

Zie ook