Grazia presents Marga Weimans

Als een smakelijk modetoetje was zij tot het laatst bewaard, Marga Weimans. Grazia presenteerde op de laatste dag van Fa...

Lees ook

Als een smakelijk modetoetje was zij tot het laatst bewaard, Marga Weimans. Grazia presenteerde op de laatste dag van FashionWeek Amsterdam de SS’15 collectie getiteld ATELIER van deze Rotterdamse ontwerpster die inmiddels internationaal naam heeft gemaakt met conceptuele ontwerpen die de grens van mode overschrijdt naar architectuur en kunst.

Victoria Koblenko en Anna Drijver 
Op de front row wemelde het van de bekende gezichten en vooraanstaande modepers om de nieuwe collectie te bewonderen. Victoria Koblenko had zich voor de gelegenheid ook laten kleden door Marga Weimans.

Architectonische show pieces en minimalistische jurken
In ATELIER laat ze zien hoe haar werk gemaakt wordt in de studio. Beginnend bij rauwe experimentele modellen en maquettes die uitmonden in draagbare mode. Openend met grote witte gesculpteerde en vierkante creaties, waarna wij jurken zagen van industrieel textiel en herverwerkt leer en minimalistische jurkjes met schilderachtige prints.

Vol trots
 “Ik ben blij en trots dat wij ons met Grazia mogen verbinden aan de show van Marga Weimans, een zeer getalenteerde modeontwerpster die in een relatief korte tijd met haar eigenzinnige ontwerpen furore heeft gemaakt. Haar kenmerkende stijl, waarbij zij speelt met raakvlakken tussen mode, kunst en architectuur, zorgt voor een intrigerend elegant vrouwbeeld”, aldus Mies de Vries, hoofdredacteur Grazia. 

Beeld: Sander Boer

Laatste nieuws

Zie ook