6x Zomers eten voor een gave huid

Nu de zomer in volle gang is, letten wij extra graag op onze bikini bodies. Maar hoe zit het met onze huid? Tijdens de w...

Nu de zomer in volle gang is, letten wij extra graag op onze bikini bodies. Maar hoe zit het met onze huid? Tijdens de warme zomerdagen is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat onze huid mooi zacht en gezond blijft. Om die reden hebben wij zes zomerse producten op een rijtje gezet, die niet alleen goed zijn voor je taille, maar ook wonderen doen voor je huid.


Komkommer is niet alleen goed om op je ogen te leggen, maar ook om te eten. Omdat komkommer voor het grootste deel uit water bestaat hydrateert het het lichaam.


Ananas. Naast de vitaminen en mineralen die een ananas in zicht heeft, bevat  een ananas het eiwit splitsende enzym bromelaïne. Bromelaïne helpt de spijsvertering, werkt ontstekingsremmend en helpt de huid zich sneller te herstellen bij bijvoorbeeld verbranding door de zon.

 

Watermeloen is goed voor je omdat het voor 90% procent uit water bestaat. Het hydrateert het lichaam en bevat veel vitamine C. Vitamine C houdt ouderdomsverschijnselen tegen.


Tomaten zijn perfecte groenten om je huid mee te beschermen. Tomaten bevatten lycopene. Lycopene bevordert collageen productie en vecht tegen lijntjes en rimpels.

Bramen en frambozen zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook super gezond. Vooral de antioxidanten zijn goed voor behoud van een jonge huid.


Citrus. De vitamine C en aminozuren in citrusvruchten zorgen ervoor dat je lichaam collageen aanmaakt. Collageen zorgt voor een jong uitziende huid.
Beeld: Sanoma 

 

Laatste nieuws