10x S.O.S beauty tips & tricks

Je nagellak die er na een klein uurtje al afbladdert, een ladder in je panty als je een belangrijke afspraak hebt of rod...

Je nagellak die er na een klein uurtje al afbladdert, een ladder in je panty als je een belangrijke afspraak hebt of rode wijn over je nieuwe witte bloes; het overkomt ons allemaal. Gelukkig zijn de meeste ongelukjes met deze tips & tricks snel op te lossen.

1. Afbladderende nagellak
Er is niets vervelender dan uren zwoegen op de perfecte nagels en dan na een halve dag te zien dat de helft van de kleur alweer verdwenen is. Breng daarom je doorzichtige topcoat niet alleen op de bovenkant van je nagels aan, maar lak ook de voorkant (stootrand) voorzichtig mee.

2. Stroperige nagellak
Stroperige nagellak, bah. Onmogelijk om mooi mee te lakken. Wil jij hier nooit meer last van hebben? Bewaar je nagellak dan in de koelkast. Problem solved!

3. Wilde ochtendharen
Heb jij het geluk om altijd met een vogelnest op je hoofd wakker te worden, overweeg dan eens een zijden kussensloop. Op deze manier ontstaan er minder klitten in je haar en stap jij met zijdezachte lokken uit je bed.

4. Langzaam drogende nagellak
Je kent het wel: je denkt na een uur dat je nagellak wel droog is, maar zodra je je schoen aantrekt, zit het weer overal. Houd daarom je nagels onder de kraan als de lak nog droog is. Je zult zien dat de druppels blijven liggen. Laat deze opdrogen en je nagels zullen harder zijn.

5. Wallen
Na een wilde avond kan het lastig zijn om weer fris en fruitig op je werk te verschijnen. Om van je wallen af te komen leg je koude theezakjes of theelepeltjes uit de koelkast op je ogen. Even laten zitten en je bent er klaar voor.

6. Rode wijnvlek
Het is de nachtmerrie van elke vrouw: rode wijn over je kleding. bestrooi de vlek met keukenzout, giet witte wijn over de vlek of laat het kledingstuk weken in melk en het moet goed komen.

7. Ladder in je panty
Zorg ervoor dat je altijd een potje doorzichtige nagellak in je tas hebt. Zodra er een ladder in je panty ontstaat, kun je hem meteen dichtlakken om meer drama te voorkomen.

8. Kauwgom op je kleding
Zélfs kauwgom kun je best uit je kleding krijgen. Leg je broek, shirt of ander kledingstuk in de vriezer en pulk het er daarna makkelijk vanaf.

9. Vettig haar
Voor vettig haar heb je echt niet altijd dure droogshampoo’s nodig. Gewoon een beetje talkpoeder doet precies hetzelfde werk.

10. Zweten
Een belangrijke presentatie op de agenda? Het laatste wat je dan wil zijn twee grote zweetvlekken onder je oksels. Smeer je oksels van tevoren in met uierzalf, daar zit een stofje in wat transpireren tegengaat. Even laten intrekken en voilà!

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws