Healthy you: 6 Voordelen van watermeloen

In de zomer snacken we het liefst wat ananas weg of zetten een hap in een watermeloen. Waarom? Grazia zet de voordelen v...

In de zomer snacken we het liefst wat ananas weg of zetten een hap in een watermeloen. Waarom? Grazia zet de voordelen van het eten van watermeloen op een rijtje.

Mmm…

1. De naam zegt het al: watermeloen is gevuld met water, wat ervoor zorgt dat je de hele zomer goed gehydrateerd blijft. Daarbij zit watermeloen ook bommetje vol vitamine A en dát zorgt er weer voor dat je ogen gezond blijven.

2. In watermeloen zitten veel eiwitten en vezels, en bijna geen calorieën. Naast vitamine A ook boordevol vitamines C en D en mineralen als kalium, mangaan, koper, magnesium, calcium, zink, fosfor en ijzer. Hallo stralend gezicht!

3. De schil van de watermeloen werkt als een natuurlijke mini-facelift. Het zorgt ervoor dat de huid zich snel herstelt en er frisser uit ziet. Het trekt de huid een beetje strak, perfect voor de rijpere huid dus.

4. Psst.. heeft je lover opstartproblemen in de downstairs department? Geef ’m een watermeloen. In het fruit zit citrulline en dat schijnt te werken als een natuurlijke Viagra-pil.

5. Citrulline zit in het witte gedeelte van de watermeloen en schijnt goed te zijn voor een hele waslijst aan kwaaltjes. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen en zet zich tevens om in een aminozuur dat niet alleen goed voor je is maar er ook voor zorgt dat je aderen tot rust komen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat puistjes minder rood zijn.

6. Watermeloen is niet alleen goed voor je huid, het is ook goed voor je hart, het verhoogt je libido, helpt bij afvallen en helpt tegen een hoge bloeddruk. Ook bestrijdt het infecties en zorgt het ervoor dat je leven gezond blijft.

Zet maar op je boodschappenlijst: watermeloen! Als je nu nog niet om bent…

Bron: beautygloss, dancyfood / beeld: sanoma beeldbank

Laatste nieuws