Het feestje dat Gay Pride heet

Twee dagen later moeten we nog steeds de de blauw-witte confetti uit onze tas en schoenen schudden. Maar in plaats van i...
Het feestje dat Gay Pride heet

Twee dagen later moeten we nog steeds de de blauw-witte confetti uit onze tas en schoenen schudden. Maar in plaats van irritatie, tovert dit een brede glimlach op ons gezicht, want wat was het een feest! Afgelopen zaterdag vond als hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride de Canal Parade plaats in de Amsterdamse grachten. En Grazia voer mee.

Blauw en witUitgedost in het strikte bootthema blauw en wit, stapten wij 's ochtends op de boot van Absolut Vodka en de Amsterdamse club Nyx. Blauw en wit zijn de kleuren van het Zweedse vodkamerk dat bekend staat om haar jarenlange relatie met de gay community. Een relatie die teruggaat naar de jaren ‘80, waarin het merk samenwerkte met bekende openlijk homoseksuele kunstenaars als Andy Warhol en Keith Haring. Zaterdag waren zij dus ook van de partij om onder het thema Going Out en Coming Out de gay community te steunen.

Duizenden toeschouwersWat volgde was een ongekend festijn. Met Nederlands bekendste travestiet Mayday als boegbeeld, voer de boot gevuld met homo's, lesbo's, hetero's, travestieten, BN'ers en andere paradijsvogels als een van de eersten in de parade door de Prinsengracht. Hier zongen en dansten wij de duizenden toeschouwers toe met onder andere het speciaal ingestudeerde dansje op Icona Pop's All Night Long en andere gay classics.

Bekend Nederland danste ook meeOok waren Tim Douwsma, Sanne Vogel, Geza Weisz, Manuel Broekman, Eva van de Wijdeven en Filemon Wesselink dansend op de Absolut X Nyx boot te vinden. 'Vandaag eer ik alle mensen die zijn zoals ze willen zijn,' liet Tim aan het begin van de dag weten op Instagram.

Uiteraard vloeiden ook de cocktails rijkelijk, werden er bloemen en blauwe bandana's het publiek in ingegooid en maakte het bewegende podium op de boot deze extravaganza compleet. Volgend jaar weer Absolut?

De boot van Absolut Vodka en Club Nyx tijdens de Canal Pride door de Amsterdamse grachten

Manuel Broekman

Tim Douwsma

Sanne Vogel en Filemon Wesselink

Geza Weisz

Beeld: Melody Lieftink

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f75d76deb4c1', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });