200 Dagen zonder make-up

#Nomakeup selfies duiken steeds vaker op op Instagram. Celebs worden geprezen als ze sporten zonder make-up en make-up m...

#Nomakeup selfies duiken steeds vaker op op Instagram. Celebs worden geprezen als ze sporten zonder make-up en make-up merken beloven steeds vaker een natuurlijke look. En toch blijft het voor vrouwen belangrijk om make-up te dragen. Soms lijkt het zelfs alsof vrouwen zonder make-up geen zelfvertrouwen meer hebben. Daarom begon de 20-jarige Annie een bijzonder experiment.

60% Van de vrouwen heeft laten weten dat ze zich niet zonder make-up zouden vertonen in de eerste maand van een relatie. Erg opvallend, vond Annie. Daarom startte ze het Born With It Beauty project, waarbij ze 200 dagen volledig make-uploos door het leven gaat.

Zelfvertrouwen

Het is een poging om zichzelf en andere vrouwen over de wereld, te overtuigen dat ze zich ook zonder make-up waardevol kunnen voelen. “Ik heb niks tegen make-up. Maar wel tegen het gevoel dat vrouwen denken dat ze het nodig hebben om zich beter te voelen.”

“Ik begon het project omdat het me opviel dat mijn vriendinnen en ik onszelf telkens naar beneden haalden over ons uiterlijk”, legt Annie uit. “Op persoonlijk niveau hoopte ik dat het me met mijn zelfvertrouwen zou helpen. Maar ik hoopte natuurlijk ook dat andere vrouwen zich kunnen vinden in waar in mee bezig ben en er misschien wel van kunnen leren.”

 

 

 

 

Beeld: Facebook Annie 

 

Laatste nieuws