Hete beautytrend: Gespleten haarpunten wegbranden

In Friesland kennen ze het al jaren en nu ontdekt de rest van de wereld het ook. Gespleten haarpunten wegbranden. Topmod...

In Friesland kennen ze het al jaren en nu ontdekt de rest van de wereld het ook. Gespleten haarpunten wegbranden. Topmodellen lopen ermee weg, de wereld schrijft erover, terwijl deze behandeling al járen bestaat in ons eigen hoge Noorden.

Beter dan een knipbeurt

Braziliaans model Barbara Fialho onthulde in een interview een grote fan te zijn van een velaterapia treatment, een nog vrij onbekend proces waarbij gespleten haarpunten weggebrand worden met een kaars. Candle cutting, zoals ze het in New York noemen, schroeit alleen de beschadigde puntjes weg.

De behandeling zou vooral populair zijn in Brazilië, met topmodel Alessandra Ambosio als boegbeeld. Maar kijk eens aan! In ons eigen Friesland bieden ze deze behandeling al 35 jaar aan. Volgens de Friese kapper is het beter dan een knipbeurt: “Met een schaar knip je de punten bot af. Door te branden worden de puntjes dicht en rond geschroeid, waardoor de punten minder snel gaan splijten.”

Lees het hele verhaal deze week in Grazia!

Beeld: Grazia

 

Laatste nieuws