De couscoussalade van Leonie ter Braak

Naast haar eetgedrag in Grazia deelt Leonie ter Braak nu ook één van de recepten uit haar eetdagboek. Deze heerlijke cou...

Naast haar eetgedrag in Grazia deelt Leonie ter Braak nu ook één van de recepten uit haar eetdagboek. Deze heerlijke couscoussalade met gerookte kip, pompoen en cherrytomaten is makkelijk te maken en nog gezond ook.

Ingrediënten

300 g Couscous
250 g Pompoenstukjes (koeling of vriezer)
300 g Gerookte kip
1 Winterpeen
2 Rode uien
1 Bakje Cherrytomaatjes
Olijfolie
Peper
Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de winterpeen en snij deze in blokjes. Pel de rode uien en snij deze in kleine ringen. Strooi de winterpeen, uien en pompoenstukjes uit over een bakplaat en besprenkel met wat peper, zout, knoflookpoeder en olijfolie. Als je een pittige eter bent, kun je de olijfolie ook vervangen door chilipeper olie. Bak de groenten voor ongeveer 30 minuten en roer af en toe even goed door. De groenten kunnen uit de oven als de winterpeen en pompoen gaar zijn en de uiteinden van de uien krokant.

Doe ondertussen de couscous in een grote schaal en schenk kokend water tot ongeveer 1 cm boven de couscous. Laat de couscous wellen en wacht tot het water volledig is opgenomen. Maak de couscous los met een vork en laat deze iets afkoelen.

Snij de kipfilet en een handje cherrytomaten in stukjes. Pak de schaal met couscous en voeg de winterpeen, rode ui, pompoen, kipfilet en cherrytomaten toe. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat peper, zout of olijfolie toe.

Bon Appétit!

Laatste nieuws