7 bizarre beauty behandelingen

Van plastische chirurgie tot de meest extreme diëten. Dat mensen ver gaan om te voldoen aan een bepaald schoonheidsideaa...

Lees ook

Van plastische chirurgie tot de meest extreme diëten. Dat mensen ver gaan om te voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal is wel bekend. Maar deze beauty behandelingen zijn wel heel bizar:

Cryotherapie

Een kamer of cabine in gaan waar de temperatuur zo’n -110°C is? Dat klinkt niet bepaald aantrekkelijk. Toch schijnt deze aparte therapie veel voordelen te hebben voor zowel beauty als health. Het bevriest namelijk vetcellen, waardoor deze afscherven en zou er voor zorgen dat je huid strakker wordt. Daarnaast zou de therapie ziektes als artritis, prostaatkanker en MS behandelen. Je mag maximaal tot ongeveer acht minuten in de cabine zijn omdat de cryotherapie anders dodelijk kan zijn. 

Varkenspoten

Een verouderdehuid, dat wilt niemand. Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam steeds minder collageen aan, wat ervoor zorgt dat je huid zijn elasticiteit en stevigheid verliest. In Japan hebben veel mensen het er dan ook voor over om varkenspoten te eten. De poten bevatten veel collageen en zouden het proces tegengaan. Nou, bon appétit..

Slangengif

Crème die een verlammende werking heeft op je gezichtsspieren om een look-a-like botox effect te creëren? Geloof het of niet, maar het bestaat echt. De crème wordt geproduceerd in een Braziliaanse tempel en bevat slangengif. Ook wordt het gif tegenwoordig in veel anti-rimpel producten verwerkt.

Stierensperma

Een kapperszaakje in Londen begon ermee: stierensperma in het haar! Het klinkt niet echt smakelijk maar schijnt toch echt te werken. Het goedje zou je haar glanzend en dik maken.

Hirudotherapie

Hirudotherapie is een eeuwenoude therapie die al door Cleopatra werd gebruikt om mooi en gezond te blijven. Tijdens de therapie worden er bloedzuigers op je lichaam gelegd die je bloed gaan ‘drinken’. De bloedzuiger therapie zou helpen tegen verschillende kwalen zoals: steenpuistjes, hart- en vaatziekten, rugklachten en nog veel meer..

Slakkenslijm

Slakkenslijm crème wordt geproduceerd in Chili en schijnt vele voordelen te hebben. Het middel zou oneffenheden, acne, rimpels en littekens verminderen en de huid versoepelen. De werking van het middel is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar er wordt vol lof gesproken over het product. De crèmes zijn ook hier in Nederland verkrijgbaar.

Placenta crème

Een andere vreemd product wat hier gewoon bij de drogisterij is te vinden, is placenta crème. Het middel zou rimpels tegengaan, de celgroei stimuleren en littekens vervagen.

Beeld: Getty, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook