Bizarre verzameling: 500 levensechte poppen

De een spaart postzegels, de ander spaart treinen, maar de Amerikaanse Marilyn Mansfield heeft tienduizenden dollars uit...

De een spaart postzegels, de ander spaart treinen, maar de Amerikaanse Marilyn Mansfield heeft tienduizenden dollars uitgegeven aan haar poppencollectie.

Levensecht

Hun huis in Staten Island, New York is nu bomvol door haar collectie bestaande uit ruim 500 levensechte poppen. Marilyn woont samen met haar twee kinderen, Damien (10) en Skylar (15) en haar man Zoth. De poppen zouden voor haar een therapeutische werking hebben, omdat de ze nu de leegte innemen van haar kinderen. Zo vertelt ze aan de Daily Mail: “Ik hield van wandelen met een kinderwagen toen mijn kinderen klein waren, maar nu passen ze niet meer in de buggy dus vervang ik ze door een pop.”. Ze zorgt voor de poppen alsof ze haar eigen kinderen zijn en Marilyn neemt haar poppen dan ook vaak mee op sleeptouw.

Obsessie

Marilyn geeft toe dat haar obsessie voor de plastic baby’s begon als kind. “Ik ben gefascineerd door poppen al sinds ik me kan herinneren. Toen ik twee jaar was, had ik een collectie cookie monster poppen en ik wilde ze voor geen goud weggooien. Toen ik een jaar of zeven was, kreeg ik een Real baby pop. Hij zag er realistisch uit, maar kan absoluut niet tippen aan mijn baby’s hier”, vertelt ze vol trots aan de Daily Mail. “Mijn instinct om ze te knuffelen, een moeder voor hen te zijn en voor hen zorgen, is zo natuurlijk voor mij”.

De 36-jarige heeft ook haar favorieten binnen haar verzameling. “Een van mijn favorieten is Davina Star, daar heb ik het haar van mijn zoon in verwerkt. We gebruiken meestal geitenhaar voor de baby’s, maar ik besloot om mijn zoon’s haar te gebruiken, zodat ze meer bij de familie hoort.” Marilyn’s echtgenoot Zoth steunt zijn vrouw door dik en dun met haar bizarre obsessie en naar eigen zeggen is het huis nooit te vol voor een nieuw familielid.

Beeld: Daily Mail en YouTube

Laatste nieuws