How to: shapen

Dat make-up heel veel voor je kan doen is algemeen bekend. Maar deze make-up artist laat zien dat je ook de vorm van je...

Lees ook

Dat make-up heel veel voor je kan doen is algemeen bekend. Maar deze make-up artist laat zien dat je ook de vorm van je gezicht kan veranderen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over shapen!

Doordat je bij shapen gebruik maakt van lichte en donkere tinten, creëer je diepte in het gezicht. Daarmee kun je de vorm van je gezicht, zoals bijvoorbeeld je neus of kin, veranderen. Toch wordt shapen nog het meest gebruikt om de jukbeenderen beter uit te laten komen of het voorhoofd minder groot te laten lijken.

Wat heb je nodig?

Voor het shapen maak je gebruik van drie verschillende tinten foundation of concealer. Eén in de kleur die matcht met je huidkleur, één lichtere en één donkerdere. Voor het meest natuurlijke resultaat gebruik je foundation omdat concealer vaak op de huid blijft liggen. Mocht je voor een wat snellere optie willen gaan kun je ook gebruik maken van poeders als bronzer en highlighter. Tot slot kun je blusher gebruiken om je gezicht wat kleur te geven.
Qua tools is het makkelijk om gebruik te maken van meerdere foundation kwasten, aangezien je wilt dat de goede kleuren op de juiste plek worden aangebracht of geblend. Mocht je dat niet hebben is het van belang dat je je kwasten regelmatig schoonmaakt (ook gedurende het shapen in verband met de kleuren).

De stappen

Om te beginnen is het verstandig om een dagcrème en primer aan te brengen op je (gereinigde) gezicht voor een goede basis. Vervolgens breng je een flinterdun laagje van de foundation, die matcht met je huid, aan. Dit maakt het blenden van de lichte en donkere kleuren makkelijker. Breng de donkerdere en lichtere kleur foundation aan zoals het op de foto staat afgebeeld:

Nu de make-up is aangebracht is het de bedoeling dat je de make-up kwasten gebruikt om de kleuren te blenden en zo in elkaar over te laten lopen. Ga voorzichtig met de kwast over de grensgebieden. Tip! Neem de tijd om de make-up te blenden, anders lopen de kleuren niet mooi in elkaar over. Probeer niet te grote delen te pakken maar werk stapje voor stapje een deel af.

Blijf oefenen, want zoals je ziet kan het resultaat erg mooi zijn!

Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook