Tinder dagboek: Meet Ronja James

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront - even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

 

Tinder, de beste uitvinding sinds lipgloss

Tinder, ik vind het de beste uitvinding sinds de lipgloss. Niks ’s avonds met een fles witte wijn binnen handbereik eindeloos profielen doorspitten van kansloze, hijgerige mannen die zwoegend tenenkrommende complimenten formuleren. Nee, met Tinder swipe je je gewoon door je dag heen.  Tijdens momentjes die normaal verloren gaan. In de rij bij de Appie: appetijtelijke Mike van 38 naar rechts (goedgekeurd), Sjoerd – op de foto met een grote slijmerige meerval – naar links: nee danku.

Facebookvriend van mijn ex

Ik heb de app nog geen tien minuten op mijn telefoon en ik heb al een match met Axl. Dat wil zeggen dat ik zijn fotootje naar rechts heb geveegd (leuk) en hij de mijne ook. Axl is nota bene via Facebook bevriend met mijn ex – dat soort dingen zie je dus via Tinder. Het is precies tien uur ’s ochtends, en ik swipte hem toen ik na het opstarten van mijn computer even aan het wachten was op een software-update.

Koffie-afspraak

‘Hee, jij kent mijn ex’, laat ik hem weten. ‘Ooh, ik heb hem wel eens met jouw kinderen zien lopen in de speeltuin’, schrijft hij terug. Na drie zinnen heen en weer – hij ziet er immers leuk uit op de foto – hebben we een koffie-afspraak. En wel over een half uur, in een caféetje, precies tussen onze werkplekken in. Ik stap op de fiets – handig, zo strak plannen wil zeggen dat je het hele ontharings- en nagellakprotocol links kunt laten liggen – en rij langs de Amsterdamse grachten. De zon breekt door, ik zit lachend op de fiets. Stel je voorÂ… stel je voor dat HIJ daar gewoon zit, dat er elektriciteit is tussen ons, dat hij knap, leuk, grappig, onderhoudend en slim is. Ik parkeer mijn fiets en zie hem al staan.

Benieuwd wat Ronja aantreft op haar date? Volg vanaf nu dagelijks de Tinder avonturen op Grazia.nl!

Laatste nieuws