Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Beschaafd gebekt

Ronja heeft haar eerste Tinderdate, met Axl. Koffie, op zomaar een donderdagochtend om half elf.

Ik loop naar hem toe, hij steekt zijn hand omhoog. Inderdaad, het is dezelfde man als op de Tinderfoto. Maar… ik zie nu dat die foto wel vanuit een gunstige hoek was genomen: zijn buik stond er niet op. En als hij lachend zijn tanden ontbloot herinner ik me de grapjes die mijn ex maakte over Axl: zijn voorouders stammen af van een adellijke lijn van knaagdieren. Inderdaad, Knabbel en Babbel zijn er beschaafd gebekt bij. ‘Een roker’, gaat er door mijn hoofd. ‘En geen flosser’, denk ik er direct achteraan.

Deadlines, deadlines!

We hebben een gezellig gesprek, hij is aardig en belangstellend. Hij woont nog bij zijn ex, vertelt hij. Ze zijn nog getrouwd maar hebben geen sex meer. Het is een aardige man, maar nee, ik weet meteen dat dit geen match is. Hij biedt me een tweede koffie aan maar die sla ik resoluut af met een smoes: deadlines, deadlines! Als ik op kantoor aankom meldt hij zich al via de Tinderchat: nog een keer afspreken?

Ik voelde geen erotische spanning

Ik heb onderweg op de fiets al nagedacht over een passende afwijzing, die 1) niet kwetsend is en 2) geen opening biedt voor ‘maar we kunnen misschien toch vrienden worden?’. Terwijl ik achter mijn computers schuif tik ik: ‘Ik vond het heel gezellig, maar ik voelde geen erotische spanning tussen ons. En daar is het me Tindertechnisch wel om te doen.’


Lees ook Tinder Dagboek: Meet Ronja James! 
Volg vanaf nu dagelijks de Tinder-avonturen op Grazia.nl.

 

Laatste nieuws