Tinder Dagboek: Middel tegen huwelijkse sleur?

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Huwelijkse sleur?

De zoenafspraak met Max brandt in mijn agenda: zondagavond 20:00 uur. Het verlangen wordt alleen maar aangewakkerd door zijn appjes, die gestaag binnenkomen. ‘Nog 58 uur…’ tikt bij. En: ‘Ik weet zeker dat je heerlijk smaakt.’ Ik merk dat ik op wolkjes loop van die aandacht. Het voelt heerlijk maar ook zorgelijk. Wat als het zoenen nou net zo goed klikt als het kletsen? En we het inderdaad met elkaar gaan doen? En hij vervolgens thuis komt bij zijn vrouw, en vertelt over zijn Tinderdate met mij? Stel dat het hun spelletje is om de huwelijkse sleur te slim af te zijn? Dat vind ik toch wel een tikkeltje ranzig. En wat als ik – worst case scenario – verliefd op de man word, dan ben ik helemaal ver van huis. Maar goed, ik heb dus nog even om de beslissing te maken. Als het niet goed voelt, zeg ik rustig een half uur van tevoren af.

Risicospreiding

Ondertussen besluit ik gestaag door te Tinderen. Hoe meer paarden in de race, hoe meer risicospreiding. Ik swipe de te perfecte torso van Marcel naar rechts en als de torso mij geaccepteerd heeft zeg ik: Torsowax? Ik geloof geen seconde dat het lichaam en Marcel een en dezelfde persoon zijn. De volgende kandidaat is weer zo knap dat het pijn doet aan mijn netvlies: Patrick, een piloot van 32. Wat moet zo’n gast op Tinder? Hij kan zich toch helemaal kleurenblind jagen op stewardessen? Tot mijn stomme verbazing zijn we een match en ik leg hem mijn dilemma voor. Hij antwoordt meteen: de doorsnee stewardess kan over weinig meer praten dan eyeliner en mascara, en hij wil wel eens wat intelligentie, voor de verandering, en humor. Ik voel me ineens ontzettend aangesproken.

 


Volg vanaf nu dagelijks de Tinder-avonturen op Grazia.nl

 

Laatste nieuws