Tinder Dagboek: Tinderbalansdag

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Tinderbalansdag

Het lijkt wel of ik al maanden aan het online daten ben, zo vol zit mijn hoofd ermee. Vandaag ben ik dus op rantsoen; ik heb een Tinderbalansdag ingelast. Het is namelijk verslavend. Denk: Facebook plus Tinder plus Insta. En dan de som in het kwadraat. In de rij bij de Appie: even snel swipen. Op de fiets: met wie heb ik nu weer een match? Zelfs tijdens het autorijden kan ik me niet beheersen: complimenten ontvangen gaat recentelijk boven verkeersveiligheid. Zelfs tijdens koffie met vriendinnen ben ik ermee bezig. Niks vermakelijkers dan samen belachelijke profielen bespreken.

Afkeuringscriteria

Ik heb onderhand heel duidelijke afkeuringscriteria ontwikkeld. Zonnebril op? Meteen naar links (niet leuk). Hetzelfde geldt voor huisdieren op de foto. Ongelofelijk hoeveel mannen poseren met hun hond of kat. Zelfs mannen met leguanen komen voorbij. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de niet-tamme fotogenoten: menig man poseert trots met een enorme karper of meerval in de handen. Hoe triest! Andere favoriete metgezellen voor op de foto: gifgroene Kawasakimotoren, ski’s snowboards en – in mijn optiek het allerergste – kinderen. Welke man gebruikt nou zijn nageslacht in een fotogalerij op de vleesmarkt?

Aanvulling op kantoor

Tijdens de lunch op kantoor is het – in samenspraak met collega’s – aanvullen van de lijst van afwijzigingscriteria een dagelijks ritueel geworden. Vandaag toegevoegd: mannen met ontbloot bovenlichaam, vakantiefoto’s, selfies, proostfoto’s (man houdt biertje op naar de denkbeeldige fotobekijkster) en foto’s waar overduidelijk een vrouw vanaf gecropped is. Goed. Ik heb dus vandaag Tinderpauze. Had ik al gezegd hoe verslavend de app is?

Lees ook:

Beeld: New York & Company

Laatste nieuws