Benja Bruijning verlegen van aandacht om uiterlijk

Benja Bruijning is sinds zijn rol in Alles is Familie een gewilde man. De acteur snapt daar zelf niets van. Aan De Teleg...

Lees ook

Benja Bruijning is sinds zijn rol in Alles is Familie een gewilde man. De acteur snapt daar zelf niets van. Aan De Telegraaf vertelt hij dat hij de aandacht ongemakkelijk vond. “Ik werd er verlegen van”, aldus Benja.

Mooie jongen

“Ook werd ik opeens gebombardeerd tot ‘die mooie jongen uit romantische komedies’. Terwijl ik met Alles is Familie maar één romkom heb gedaan”, vervolgt de 30-jarige acteur. “Wat ik wil zeggen is dat ik liever word beoordeeld op mijn talent dan op mijn uiterlijk. Als iemand mij knap vindt denk ik: bedankt, maar dit is nu eenmaal mijn hoofd. Daar kan ik niet veel aan veranderen. Ik vind het vrij absurd wat er gebeurt, ik word opeens gezien als sekssymbool. Zo word ik volgens mij in het echte leven ook niet gezien”.

Twijfel

Benja is binnenkort te zien in de film Pak van mijn Hart,  hoewel hij wel even twijfelde of hij deze rol moest aannemen. Het is namelijk weer een romantische komedie. “Al snel werden mijn twijfels weggenomen. Mijn personage Tom, een gladde dertiger die leeft op roem en vrouwen, bleek heel ver van mij af te staan. Voor mij des te interessanter om me helemaal in deze man vast te bijten.”

Ambitieus

Bruining laat weten dat hij nog meer ambities heeft. “Spelen in films, tv-series en theaterstukken is voor mij de ideale combinatie”, aldus de acteur. “In 2010 heb ik het relatiedrama Niet zo bedoeld geschreven en dat vond ik geweldig om te doen. Mensen raken met iets dat uit jouw pen komt, dat is toch wel het mooiste wat er is.”

Bron: BuzzE, Beeld: Getty/ANP

Laatste nieuws

Zie ook