Tinder Dagboek: Tweede Tinderbluesdag

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Twijfels

Alleen en ongelukkig, zo voel ik me maar zelden. Maar zo langzamerhand begin ik wel aan mijn karakter te twijfelen: de een na de andere man fakkel ik af op futiliteiten als de omvang van hun buik (Axl, al had hij ook een ongefloste tanden), de vorm van z’n gebitsafdruk in een appel (Willem) en Bas (te lang, te slungelig). Met Bas is het nooit tot een date gekomen, ik liep hem na de eerste chatsessie tegen het lijf bij de supermarkt. De eerste seconde dat ik hem in de ogen keek, protesteerde mijn verdraagzaamheid: neeeh, te lang, te slungelig, fout pak. En die adamsappel! Ik wendde mijn blik af, keek langs hem heen alsof ik hem niet herkende, rende de Appie in en dook weg achter de groentestellage.

Wat is dat toch, die resolute afkeer die me telkens overvalt? Het zijn alledrie prima mannen, zo op het eerste gezicht.

Gestaag doordaten

Ik hink op twee benen. Het kan gewoon toeval zijn dat ik steeds mannen tref die wel aardig zijn, maar niet die noodzakelijke hormoonuitbarsting bij mij veroorzaken. En dan is het dus een kwestie van gestaag doordaten, totdat ik wel iemand tegenkom waar ik – ondanks imperfecties – wel op val. Maar wat nou als het aan mij ligt? Wat als ik per definitie afknap op elke geïnteresseerde en beschikbare man? Dan lijd ik dus aan traditionele bindingsangst. Ik kan dan doortinderen tot ik een ons weeg, met alleen af en toe een zoenpartij met een getrouwde man als opbrengst.

Ik houd mijn hart vast voor die tweede optie. En daarmee is de tweede Tinderbluesdag een feit.

Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date.
Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues

Beeld: Pinterest

Laatste nieuws