Tinder Dagboek: Tussenweg

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Klaagzang

Na een avondje in de kroeg met mijn vriendin Marloeke voel ik me een stuk opgeknapt. Ze moest lachen om mijn klaagzang (‘Ik val op geen enkele man, ik heb vast bindingsangst!). ‘Hallo, hoeveel dates heb je gehad? Drie!’ Inderdaad, drie dates. Eerst mollige Axl het knaagdier, toen de getrouwde Max en daarna Willem met de ovale beet. Oja, en nog een bijna frontale botsing met Bart voor de supermarkt, maar dat reken ik niet als date. Dat is inderdaad wat aan de krappe kant om een mezelf als bindingsangstige te diagnostiseren. Ik voel bovendien helemaal geen angst voor deze mannen. Bij mijn vorige relaties – de laatste eindigde twee jaar geleden – was ik ook niet bang voor het samenzijn. Zou het dan toch wel meevallen?

Tussenweg

Marloeke is zelf een begenadigd online mannenverslinder. Volgens haar heb je mazzel als een op de tien dates een klik oplevert. En ik had toch succes met gebonden Max? Eén op de drie is een bovengemiddeld goede score, vindt Marloeke. Maar waarom dan uitgerekend met die gebonden man, dat is toch volslagen kansloos? Marloeke slaat haar hand in ongeloof voor haar mond. ‘Dat snap je toch wel?’ Nee, dat snap ik niet. Ik ben geen bitch die er genoegen in schept een man – al is het maar voor eventjes – van zijn vrouw af te pakken. Volgens Marloeke ligt het anders. Gretige mannen zijn dodelijk, meent ze. Zo’n dolende, zoekende man die met het zweet op de bovenlip in de kroeg op je wacht, hard heeft geoefend op zijn complimentjes en je met grote, behoeftige ogen aankijkt. Logisch dat ik er niet op val, concludeert Marloeke.

Tja, zo kun je het ook zien. Misschien heeft ze wel gelijk. Maar het kan niet waar zijn dat ik vanaf nu alleen nog maar de gebonden Tinderaars kan verdragen. Er moet toch een acceptabele tussenweg zijn?

Lees ook

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: Tweede Tinderblues dag

 

Laatste nieuws