Tinder Dagboek: Op rantsoen

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Oké, na de stemsampleblunder van gister – ik appte Evert een kladversie van een gesproken bericht – besluit ik het even rustig aan te doen. Dat oeverloze geapp met een wildvreemde, en dan ook nog een flater slaan: volgens mij moet ik gewoon weer even normaal doen. Serieus aan het werk gaan. Met vriendinnen en collega’s over andere dingen praten dan allerhande mannen – die ik al dan niet even van dichtbij heb gezien – en hun eventuele toekomstpotentie. 

Helikopterperspectief

Als ik het hele boeltje zo af en toe vanuit een helikopterperspectief bezie, dan heeft het ook wel iets treurigs. Al die singles die met hun telefoon onder handbereik de hele dag aan het swipen of chatten zijn, vaak met meerdere mensen tegelijk, vanwege de risicospreiding. Allemaal angsthazen, met mezelf in de voorste linie.

Even pauze

Ik ga weer even op rantsoen. Een weekendje zonder Tinder op mijn telefoon (je kunt de app verwijderen en als je ‘m weer toevoegt, zijn alle instellingen, matches en chats bewaard gebleven). En ook Evert zet ik even op pauze, al heeft hij gezien de gestage stroom berichten geen aanstoot genomen aan mijn voicebericht vol achterlijk gereutel.

Dan komt er ineens een bericht binnen van een vriend van wie ik via Facebook weet dat hij een collega is van Max: Heb je het al gehoord van Max?

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg
Tinder Dagboek: Forty days of dating
Tinder Dagboek: Schaal van Marloeke
Tinder Dagboek: Project Evert
Tinder Dagboek: Kriebels
Tinder Dagboek: Voiceboodschappen

Laatste nieuws