Tinder Dagboek: Gretig

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Andermans huwelijk

Max gaat scheiden. Max gaat scheiden. Max gaat scheiden. Max is de enige Tinderman waarmee ik een date had en voor wie ik ook wat voelde. Na onze zoenpartij hield ik me afzijdig, ik had géén zin om betrokken te zijn in andermans huwelijk.

Kruisverhoor

Ik tik een berichtje aan Steef, de collega van Max, die mij het nieuws bracht. Ik wil dolgraag weten hoe en wat. Wilde Max niet meer? Zijn vrouw niet? Hebben ze het samen besloten? Ik tik, en wis. Tik, en wis. Het is duidelijk dat Steef en Max het over mij hebben gehad, en aangezien mannen minstens net zo hard kunnen roddelen als vrouwen, lijkt het me veiliger als ik Steef niet direct aan een kruisverhoor over Max onderwerp.

Hoe lastig is het om mijn impuls te bedwingen! Ik kan Max natuurlijk een appje sturen, maar dan lijk ik net een aasgier. Zo van: de man is vrij, dan is-ie van mij. Ik tel tot tien, en nog een keer en nog een keer. Wat er ook gebeurt, zo neem ik me voor, ik houd me een week stil. Muisstil.

Koffiedate

Ondertussen heb ik nog een koffiedate met Evert pending. Tijd om die tussendoor te laten komen. Ik informeer voorzichtig:

Gaan we nog wat drinken?

Ja zeker! lees ik meteen.

En dan is het stil. Geen tijd, geen plaats, geen initiatief, geen bericht meer van Evert. Wat moet ik hier nu mee? Het is de tweede keer dat ik voorzichtig hengel naar een ontmoeting, en hij enthousiast reageert. Met woorden, maar niet met daden. Ik twijfel, zal ik dan maar wat voorstellen? Of ben ik dan weer te gretig?

Laatste nieuws