Tinder Dagboek: Genadeloos

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Genadeloos

Er hangt een eerste ontmoeting in de lucht met Evert, maar telkens als ik die per Whatsapp ter sprake breng, reageert hij enthousiast maar initiatiefloos. Zal ik zelf een voorstel doen of ben ik dan te gretig? Bij dergelijke twijfel spreek ik altijd af met mijn twee vriendinnen Marloeke (online mannenverslindster) en Sasha (al 66 jaar samen met de man die haar ontmaagde). Ze vragen om mijn telefoon, ter inspectie. Ze willen weten hoe vaak ik app, wat ik schrijf, wat hij antwoordt, alles. Ze zijn genadeloos streng.

Gesprekslijn

Marloeke tegen mij: Elke gesprekslijn wordt door hem begonnen, hij goedemorgent bijna dagelijks en informeert naar je plannen. Jij antwoordt met een opsomming (sporten, artikel opmaken, lunchbespreking, bestelling ophalen en boodschappen doen) en vraagt naar zijn dag. Sasha vult aan: Jouw antwoorden worden steeds korter en beknopter, en altijd moet jij ‘rennen, of een deadline afmaken‘. Het lijkt wel alsof je het tegen je secretaresse hebt.

Arme Evert

En Marloeke weer: Op een goed moment plant hij een heel voorzichtig x-je achter een bericht. Sasha maakt af: En jij sluit het volgende bericht af met een ‘DOEIII‘ Geen wonder dus, dat hij een slag om de arm houdt, arme Evert, vinden mijn vriendinnen.

Ik krijg mijn telefoon terug van de dames en ze kijken me met vragende gezichten aan. Ik begrijp het: ik ben aan zet voor het inrichten van een date. Vooruit dan maar.

Hi Evert, zullen we deze week ergens lunchen? Roep maar een tijd en een plek en ik zal er zijn!

Zo. Dat ei is gelegd.

 

Beeld: Pinterest

Laatste nieuws