Hilary Duff: ‘Ik had anorexia’

Hilary Duff heeft er spijt van dat ze zich in het verleden constant druk maakte over haar gewicht. Dat vertelt ze in een...

Lees ook

Hilary Duff heeft er spijt van dat ze zich in het verleden constant druk maakte over haar gewicht. Dat vertelt ze in een interview met Health.

Anorexia

“Toen ik 17 jaar was, woog ik iets van 45 kilo. Ik was compleet geobsedeerd met alles wat ik in mijn mond stopte”, vertelt de actrice. “Ik was veel te mager, anorexia mager. Niet mooi meer. En ik was niet gezond, mijn handen verkrampten vaak omdat ik te weinig voedingsstoffen binnenkreeg.”

Het was haar omgeving die druk uitoefende op haar fysieke verschijning, vertelt ze. “Ik heb er spijt van dat ik die constante druk had om een ander lichaam te willen dan dat ik had. Daar heb ik veel te veel tijd aan verspild.”

Gewicht

Ook de bevalling van haar zoontje Luca in 2012 zorgde ervoor dat Hilary’s lichaamsgewicht een veelbesproken onderwerp werd in de media. “Toen ik na de bevalling voor het eerst de deur uit ging om naar de kapper te gaan, verschenen er koppen als ‘Hilary laat voor het eerst sinds de geboorte haar lichaam zien’. Ik liet helemaal niks zien, ik ging alleen even de deur uit”, vertelt ze. “Er is veel te veel druk op vrouwen tegenwoordig. Het kostte me wel tien hele maanden om een baby te maken. Iedereen was zo hard tegen me omdat het me anderhalf jaar kostte om mijn oude lichaamsgewicht terug te krijgen.”

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook