5x Make-up fouten die je ouder laten lijken

Tenzij je een 8-jarig meisje bent die voor het eerst in de make-updoos van haar moeder snuffelt, is de kans groot dat je...

Lees ook

Tenzij je een 8-jarig meisje bent die voor het eerst in de make-updoos van haar moeder snuffelt, is de kans groot dat je er niet tien jaar ouder uit wilt zien met make-up op. Toch kan het voorkomen dat je na het kijken van beauty tutorials op YouTube in al je enthousiasme, onbedoeld een aantal jaren toevoegt aan je gezicht. Het is juist de bedoeling dat jouw pluspunten worden benadrukt en de oneffenheden worden weggewerkt. Grazia stelde een lijst samen met de meest gemaakte fouten, kijk mee!

1. Te veel foundation
Je bent snel geneigd om te veel foundation op te doen, om wat voor reden dan ook. Een dikke plamuurlaag op je gezicht echter is alles behalve aantrekkelijk en is ook niet gunstig voor rimpels. Foundation kan in de lijnen van je gezicht gaan zitten en daardoor worden ze extra geaccentueerd. Een goed alternatief voor foundation is een BB Cream en oneffenheden wegwerken met een concealer of spot corrector. 

2. Je wenkbrauwen aanzetten met een onnatuurlijke kleur
Volle, natuurlijk ogende wenkbrauwen zijn de beautytrend du moment. Helaas is niet iedereen gezegend met wenkbrauwen à la Cara Delevingne, dus daarvoor moeten hulptroepen worden ingezet. Wenkbrauwen moeten altijd een tint lichter zijn dan je natuurlijke kleur, daardoor krijg je een frisse, jeugdige uitstraling.

3. Geen mascara opdoen
Door je wimpers eerst te krullen, oog je direct klaarwakker en met behulp van waterproef mascara blijven de wimpers langer gekruld. Krul de wimpers echter nooit nadat je mascara hebt aangebracht. De kans dat je wimpers afbreken of beschadigen wordt daardoor groter. Een warme wimperkruller zorgt er ook voor dat de wimpers langer gekruld blijven. Je kunt de wimperkruller eerst 10 seconden verwarmen met een föhn voor gebruik. Wel controleren of ‘ie niet te heet is!

4. Geen high lighters gebruiken
Het toevoegen van een high lighter op de hoge punten van de jukbeenderen en de binnenste hoeken van het oog, geven het gezicht een hele opgewekte en jeugdige look. 

5. Eyeliner onder je ogen aanbrengen
Een lijntje onder je ogen trekken kan heel fout uitpakken. Je vestigt hierdoor de focus op de onderkant van je oog waar door er ouderdoms- en droogtelijntjes en wallen worden benadrukt. Kies als alternatief voor een subtiele winged eyeliner op je ooglid, zodat je ogen gelift worden!

 

Beeld: Sanoma Beeldbank

 

Laatste nieuws

Zie ook