4 x Tips voor langer resultaat van geschoren benen

Wij vrouwen weten allemaal hoe verraderlijk scheren kan zijn. Het ene moment zijn je benen zo glad als een babyhuidje en...

Lees ook

Wij vrouwen weten allemaal hoe verraderlijk scheren kan zijn. Het ene moment zijn je benen zo glad als een babyhuidje en het andere moment voelen ze als een ruwe, stoppelbaard… Met deze tips geniet je langer van gladde en zachte benen!

1. Scrubben

Scrub de huid goed voordat je begint met scheren. Hiermee ontdoe je de huid van dode cellen en vergroot je de kans dat onderliggende haartje zichtbaar worden. Zo kun je deze ook meepikken en langer genieten van het resultaat.

2. Het scheermes

Zorg ervoor dat je een scheermesje kiest dat bij jouw huidtype past. Zo kun je als je snel last heb van een droge huid, het beste kiezen voor een scheermes met vocht inbrengende strip. Ook moet je erop letten dat het mes scherp genoeg is omdat je dan meer haartjes pakt en langer resultaat hebt van het ontharen. Kies dan ook voor een scheermes met meerdere messen.

3. Richting

Voor het perfecte scheerresultaat is het van belang om tegen de haargroei in te scheren. Voor de benen geldt dan ook dat je van de enkels naar de knie werkt.

4. Hydrateren

Tot slot wil je dat de huid soepel en zacht blijft. Dit kun je het beste doen door direct na het scheren, wat vochtinbrengende crème aan te brengen op de (nog vochtige) benen.

 

 

Laatste nieuws

Zie ook