Recept: courgettesoep van Yara Michels

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinse...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: courgettesoep a la Yara Michels, van girlplatform Chapter Friday. Een heerlijk recept voor de winterse dagen.

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 courgettes
– 12 el olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
– 1 liter groentebouillon (van tablet)
– 15 g munt (bakje)
– 250 ml slagroom (pak à 500 ml)

Keukengerei

– Soeppan
– Staafmixer

Bereiding

Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit 4 eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. Voeg vervolgens de courgette en de Provençaalse kruiden toe en bak dit nog zo’n 3 minuten. Schenk de bouillon bij het mengsel en laat het geheel voor 12 minuten door pruttelen op laag vuur.

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Pluk de blaadjes van de munt en dompel deze zo’n 10 seconde onder in het warme water. Spoel ze vervolgens af met ijskoud water, zodat de groene kleur behouden blijft en snijd ze fijn. Voeg de rest van de olie toe en mix dit met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Pak de pan met het mengsel van de bouillon, courgette, ui en kruiden erbij en pureer dit met de staafmixer tot een gladde soep. Roer vervolgens ¾ van de slagroom door de soep en breng deze op smaak met wat peper en zout.

Verdeel tot slot de soep over de borden en garneer deze met het restant slagroom en de muntolie.

Bon Appétit

Laatste nieuws

Zie ook