Victoria’s Secret model reageert op kritiek dunne modellen

Ook modellen zijn onzeker. Victoria's Secret en Sports Illustrated model Sara Sampaio postte een kiekje van zichzelf in...

Lees ook

Ook modellen zijn onzeker. Victoria’s Secret en Sports Illustrated model Sara Sampaio postte een kiekje van zichzelf in bikini met een emotioneel bericht. Volgens haar is iedereen die tegen dunne modellen is hypocriet.

Het gewicht van modellen is de laatste tijd non stop in het nieuws. Sommige merken maken gebruik van extreem dunne modellen, andere stappen over op plus-size modellen. Sara vindt het belachelijk dat dunne modellen constant onder vuur staan vanwege hun figuur en gewicht.

Reactie op kritiek

“Ik ben trots op mijn lichaam en laat niemand me kwetsen omdat ik dun ben. Ieder lichaam is anders en iedere spijsvertering werkt anders”, schrijft ze bij het kiekje. “Ik eet veel. Dus de volgende keer dat jullie me vertellen dat ik eens een burger moet eten, onthoud dit dan maar: ik eet waarschijnlijk al meer burgers dan jullie. Ik ben altijd dun geweest en zal dat waarschijnlijk ook altijd blijven. Ik sport, ben gezond en gelukkig.”

Belachelijk

Sara wil het standaard idee dat modellen niet eten beëindigen. “Er is zoveel haat over mij en mijn collega modellen. Het is belachelijk! We hebben ook geen commentaar op andere type lichamen dus maak die van ons ook niet belachelijk. Wees gewoon blij met jezelf.”

Lees ook: Plus-size model Robyn Lawley woedend op modewereld

Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook