6 Tekenen dat het tijd is om je kledingkast op te ruimen

Je kledingkast is vol, overvol en jij zit nog in de ontkenningsfase: "Ach kijk eens hoe klein mijn kast is, vind je het...

Lees ook

Je kledingkast is vol, overvol en jij zit nog in de ontkenningsfase: “Ach kijk eens hoe klein mijn kast is, vind je het gek dat hij zo uitpuilt”. De realiteit is helaas anders, je kunt gewoon niets vinden omdat je kledingkast eruit ziet als een oorlogsgebied. Maar wanneer weet je dan dat ‘ie te vol is?

1. Die geweldige paillettenjurk, broek met ultra wijde pijpen en kersttrui met Rudolph (waar een cheesy kerstdeuntje uitkomt als je op zijn neus drukt), hangen nu al ruim twee jaar in de kast, maar je bent van plan om ze te dragen… ooit!
Dames, het is tijd om eerlijk tegen jezelf te zijn. Je weet dat je géén van de bovenstaande kledingstukken ooit (nog) zult dragen. Dus je weet wat je te doen staat, en ja, er komt helaas een vuilniszak bij kijken!

2. Je hebt ruim 20 minuten nodig om het kledingstuk te vinden waar je naar zoekt
Verdoe je ook ontzettend veel tijd als je op zoek bent naar je favoriete spijkerbroek? Wellicht is je kast gewoon niet goed ingedeeld. Probeer probeer alle kleding in categorieën te sorteren: jurken bij jurken, rokken bij rokken en t-shirts bij t-shirts om het zoeken makkelijker te maken.

3. Er hangen meerdere items op één hanger
Ruimtebesparing is geweldig, maar als je meerdere kledingstukken stapelt op een hanger dan oogt je kledingkast al snel vol. Bovendien kreukelen alle kledingstukken sneller op deze manier.

4. Er hangen kledingstukken in je kast waar het prijskaartje nog aan hangt
Bij twijfel, niet doen! Gewoon laten hangen in de winkel.

5. Je kast is vol, maar je hebt niets om aan te trekken…
Said every woman ever. Wat je wilt, is een goedgevulde kledingkast met kleding die je vaak aan zult trekken en niet na een keer dragen op bent uitgekeken. Leuk, zo’n legging met zebra print, maar hoe vaak draag je die nou?

6. 
Je vergeet dat je bepaalde items al hebt
Als je constant ‘nieuwe’ kledingstukken in je kast vindt, die begraven liggen onder een berg kleding… dan is het tijd voor een grote schoonmaak.

Laatste nieuws

Zie ook