4x Tips om miskopen te voorkomen

We hebben allemaal wel iets in de kast hangen wat we in een opwelling hebben gekocht, maar eigenlijk nooit hebben gedrag...

Lees ook

We hebben allemaal wel iets in de kast hangen wat we in een opwelling hebben gekocht, maar eigenlijk nooit hebben gedragen en ook nooit zullen dragen. Krijg je nog steeds een schuldgevoel van alle kledingstukken die in je kast hangen waar het prijskaartje nog aan hangt en je een fortuin hebben gekost? Met deze vier tips zijn miskopen vanaf nu verleden tijd!

1. Maak een shoppinglist
Shoppen is een leuke activiteit, maar als je niet gericht shopt, kom je snel in de verleiding om ‘koopjes’ mee te nemen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ofwel kopen om het kopen. Wees kritisch, probeer een shoppinglist te maken van dingen die je écht nodig hebt en houd je daaraan.

2. Laat je niet te veel beïnvloeden
De verkoper vindt dat alles geweldig staat. Neem een eerlijk persoon mee op je shopping spree, bijvoorbeeld je moeder of je beste vriendin. Twijfel je echter over een bepaald kledingstuk ga dan vooral op je eigen gevoel af en laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen. Voel je niet verplicht om iets te kopen!

3. Trendgevoelige items
Als je een kledingstuk in de eerste instantie in de winkel ziet hangen, denk je al gauw: “O, dat is leuk! Zoiets droeg Nikkie Plessen laatst ook.” Na een paar weken kun je het zomaar beu zijn. Het is daarom verstandiger om een tijdloos kledingstuk te kopen dat je vaker zult dragen en waar je jarenlang plezier aan beleeft.

4. Pas de kleding altijd
Als de maat achteraf toch niet goed is én je kunt het niet meer ruilen (altijd even checken!), hangt het maar in je kast en is goedkoop uiteindelijk duurkoop!

Lees ook: 6 Tekenen dat het tijd is om je kledingkast op te ruimen

Beeld: Pinterest

Laatste nieuws

Zie ook