Vrouw geeft fortuin uit aan jurken

“Ik weiger kleren twee keer te dragen”, dat is het motto van de 23-jarige Rachael Adams. Ze gaf meer dan 12.000 euro uit...

Lees ook

“Ik weiger kleren twee keer te dragen”, dat is het motto van de 23-jarige Rachael Adams. Ze gaf meer dan 12.000 euro uit aan jurken, puur om haar reputatie op social media hoog te houden. Je wilt ten slotte niet twee keer in dezelfde jurk gespot worden op Facebook?

Schuld

De schuld schuift Rachael niet op zichzelf: “Het is de schuld van social media. Je weet dat anderen erop letten of je hetzelfde kledingstuk op foto’s draagt en je wilt niet als saai bestempeld worden. Ik word op een avond in tachtig foto’s getagd, dus dat valt heel erg op.

Verbannen

Wanneer de brunette uit Essex onverwachts uitgaat, voelt ze zich absoluut niet op haar gemak. “Ik probeer dit echt te voorkomen, maar wanneer het wel gebeurt, verban ik elke foto. Als ik een kledingstuk echt heel leuk vind, hou ik het misschien, maar dan zou ik het niet nog eens dragen”, aldus Rachael. Wanneer ze uitgekeken is op kleding, verkoopt ze ze op Ebay of doneert ze.

Onderzoek

Rachael is niet de enige die hiermee kampt. Uit onderzoek van Oxfam bleek dat 67% van de vrouwen met een leeftijd tussen de 18 en 24 jaar het zelfde probleem hebben en 46% van de ondervraagden draagt haar favoriete jurk maximaal vijf keer.

Beeld: Twitter (@OPSYCHEDELIC)

Laatste nieuws

Zie ook