Model valt Kendall Jenner aan

Het was zonder twijfel een geweldig modejaar voor Kendall Jenner. Het topmodel liep tijdens de Fashion Weeks mee in de b...

Lees ook

Het was zonder twijfel een geweldig modejaar voor Kendall Jenner. Het topmodel liep tijdens de Fashion Weeks mee in de beste shows, werd regelmatig in campagnes gespot en werd als klap op de vuurpijl onlangs gekroond tot het nieuwe gezicht van Estée Lauder.

Kendall vertelde onlangs dat ze niet op magische wijze topmodel is geworden, maar daar hard voor heeft moeten werken. “Ik gebruik mijn familienaam niet. Ik werk hier hard voor. Het is echt niet zomaar aan komen waaien…”, liet ze weten.

Boos

Maar daar is niet iedereen het mee eens. Model Arisce Wanzer, die onder andere de show van Topshop liep en het gezicht van Kenneth Cole is, vindt dat Kendall haar succes in de modellenwereld alleen aan haar naam heeft te danken. Dat maakte ze duidelijk in een open brief die ze naar Kendall schreef en op haar blog plaatse.

Open brief

“Beste Kendall,
Stel je voor dat je uit een klein dorp in een arm land komt. Je enige kans om daar weg te komen en je dromen waar te maken, is om een high-fashion model te worden. Je hebt er alles voor over, laat je familie achter en woont in een koud huis zonder spullen en met een grote groep andere modellen. Casting na casting zonder opgemerkt te worden. En na jaren krijg je te horen dat je eindelijk een grote show mag lopen.

En dan zie je in de make-up stoel een realityster zitten. Een Kardashian. Heeft ze nog meer bekendheid nodig? Nog meer geld? Ze heeft niks hoeven doen om die plaats te bemachtigen, dat is wel zeker. Haar moeder heeft zeker het beste modellenbureau gebeld en ervoor gezorgd dat ze zo naarbinnen kon rollen. Wat is er met de kunst van fashion gebeurd? Is het samen met Alexander McQueen overleden? Een plek op de catwalk is tegenwoordig blijkbaar gewoon te koop.”

Beeld: Getty 

Laatste nieuws

Zie ook