Ophef om 9-jarig model

Ontmoet 'het mooiste meisje ter wereld', de Russische Kristina Pimenova is pas negen jaar oud en werkt vanaf haar derde...

Lees ook

Ontmoet ‘het mooiste meisje ter wereld’, de Russische Kristina Pimenova is pas negen jaar oud en werkt vanaf haar derde jaar als model. Kristina mag opdrachtgevers als Armani, Vogue en Roberto Cavalli aan haar cv toevoegen en ze wordt door ruim 300.000 mensen gevolgd op Instagram. Ze poseert enkel met kinderkleding en draagt make-up, maar toch vinden veel volwassenen dat het meisje te jong is om zich te profileren in de modewereld.

Te jong

Haar Instagram-account wordt beheerd door haar moeder, voormalig model Glikeriya Shirokova, op deze manier probeert zij haar dochter te beschermen. Zo verwijdert ze ongepaste reacties en zorgt ze ervoor dat de foto’s niet voor verkeerde doeleinden worden gebruikt.

Geregeld verschijnen er onder haar foto’s opmerkingen als ‘mooie benen’, ‘prachtige lippen’, en woorden zoals ‘babe’ komen ook vaak terug. En dat baart critici zorgen. Ze zijn bang dat het meisje op deze manier wordt geseksualiseerd en zich kwetsbaar opstelt via het internet. Volgens de critici zou de carrière van Kristina het (foute) signaal kunnen geven dat het seksualiseren van kinderen oké is.

Scout

Een modellenscout uit Londen, die anoniem wil blijven, legt uit dat de uitdrukkingen van het meisje inderdaad zwoel en suggestief kunnen overkomen. “Eigenlijk zie je gewoon een meisje dat toevallig buitengewoon mooi is. Als haar gezicht op dat van de gemiddelde negenjarige leek, dan zou er van deze controverse geen sprake zijn”, vertelt de scout aan Daily Mail. Haar moeder benadrukt dat Kristina erg veel plezier heeft in haar werk: “Ze vindt vooral de catwalk en modeshows erg leuk. Ze geniet van elke minuut”, schrijft ze op het Facebook-account van haar dochter
Beeld: KristinaPimenova2005 @ Instagram

Laatste nieuws

Zie ook