Zijn mannen echt zo oppervlakkig op Tinder?

Tinder, either you love it or hate it, maar het is een van de meest populaire datingapps. Tinder wordt echter vele malen...

Lees ook

Tinder, either you love it or hate it, maar het is een van de meest populaire datingapps. Tinder wordt echter vele malen bekritiseerd, omdat de app zich te veel zou focussen op het uiterlijk van de gebruikers en het voornamelijk een vleeskeuring is. Met een simpele swipe over het scherm kun je een potentiële partner in minder één seconde keuren en verwijderen. Om aan te tonen wat mannen nu echt aantrekkelijk vinden op Tinder, startte datingexpert Hayley Quinn een experiment.

Profiel

Hayley Quinn creëerde twee contrasterende Tinder-profielen, ze koos ervoor om twee verschillende aspecten van zichzelf te belichten. Op haar eerste profiel is haar echte naam te lezen en post ze onder andere vakantiekiekjes en alledaagse foto’s waarop ze weinig tot geen make-up draagt. Ook haar bio sluit naadloos aan op haar karakter. De ‘normale Hayley’ beschrijft zichzelf als een yoga en wandel geek, die houdt van pindakaas en haar eigen bedrijf runt.

Sonia

Het valse profiel werd gemaakt onder de naam Sonia en is complete het tegenovergestelde van de echte Hayley. Op haar foto’s draagt ze veel make-up, valse wimpers en uitdagende outfits met een laag uitgesneden décolleté. Voor de beschrijving van Sonia’s persoonlijkheid geeft Hayley toe dat ze zich dommer voor heeft gedaan. Zo is er allen te lezen dat Sonia van het leven en van haar vrienden houdt: “Love life. Love my friends. Xoxo”.

Matches

Het account van Hayley kreeg uiteindelijk 195 matches, terwijl Sonia bijna het dubbele aantal potentiele lovers (324) kreeg. Desondanks vindt Hayley mannen niet oppervlakkig. Via Instagram laat ze weten dat mannen ook vallen op vrouwen met een leuke persoonlijkheid.

Zo bleek dat de mannen die reageerden op Hayley’s profiel veel meer aandacht hadden voor haar persoonlijkheid, terwijl de anderen juist warmliepen voor Sonia’s uiterlijk.

Lees ook: App voor het daten van mannen met baarden

Bron: Daily Mail, Beeld: Hayley Quinn @ Instagram, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook