Eerste vijf Gouden Televizier-Ring nominaties zijn bekend

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezing is gesloten. Het publiek kon in de periode van 25 n...

Lees ook

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezing is gesloten. Het publiek kon in de periode van 25 november tot woensdagochtend 10 december hun stem uitbrengen en daarmee zijn de eerste vijf programma’s bekend die zijn geselecteerd voor de nominatieronde in september 2015.

De genomineerden zijn…

Ze konden kiezen uit meer dan tweehonderd Nederlandse programma’s. De kanshebbers van RTL 4 zijn: RTL Late Night en SynDROOM. Zij zullen strijden tegen onder andere het BNN-programma Over Mijn Lijk, het SBS-programma Dokter Tinus en Heel Holland Bakt van Omroep Max.

Publiek

Om het Nederlandse publiek meer invloed te geven op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring, zijn er vier kwalificatierondes in het leven geroepen. Hiermee kan iedereen stemmen op Nederlandse programma’s en series die in het voorafgaande televisie-kwartaal zijn uitgezonden op open Nederlandse kanalen.

De top vijf van elke kwalificatieronde heeft automatisch een plekje bemachtigd op de nominatielijst, waarop in totaal veertig titels zullen staan. Het publiek zal hier twintig programma’s van kwalificeren en de overige twintig titels worden geselecteerd door de redactie van Televizier.

Kwalificatierondes

De volgende kwalificaties worden gehouden in februari, mei en augustus. De vijftigste editie van de Gouden Televizier-Ring wordt gehouden op 15 oktober 2015 en het programma Flikke Maastricht was dit jaar de grote winnaar.

Lees ook: Het Gouden Televizier-Ring Gala 2014: En de winnaars zijn…

Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook