Best verkochte kersthits aller tijden

De dagen om gezellig met je familie te dineren en je mooiste party outfit uit de kast te trekken zijn aangebroken. En ee...

Lees ook

De dagen om gezellig met je familie te dineren en je mooiste party outfit uit de kast te trekken zijn aangebroken. En een sfeervol kerstlied mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Nog inspiratie nodig voor je christmas songlist? Bekijk én beluister hier de best verkochte kersthits aller tijden.

1. Bing Crosby – White Christmas

De klassieker White Christmas mag dan oud zijn, de hit uit 1942 werd wél 50 miljoen keer verkocht en is daarmee de meest verkochte plaat ooit. Of het voor ons ook een witte kerst wordt is nog even afwachten.

2. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Wie kent All I Want For Christmas Is You niet? Mariah’s megahit uit 1994 ging 14 miljoen keer over de toonbank. Michael Bublé en Shania Twain coverde onder andere het nummer. In 2011 zong ze dit nummer zelfs in met Justin Bieber en werd het lied werd ingezongen door Olivia Olsen voor de romantische film Love Actually. Lekker meebleren weer: ‘There is just one thing I neeeeed.’

3. Gene Autry – Rudolph the Red-Nosed Reindeer

Naast de Kerstman mag zijn trouwe rendier Rudolph met kerst ook niet ontbreken. Gene Autry bracht hierover in 1949 deze kersthit uit. Met 12 miljoen verkochte exemplaren mag ook Gene niet klagen.

4. Band Aid – Do They Know It’s Christmas?

De kersthit werd in 1984 opgenomen in een studio in London met populaire pop- en rocksterren van toen. Doel van de song was om geld in te zamelen voor een hongersnood in Ethiopië. Met 11,7 miljoen verkochte singles moet de inzameling aardig zijn gelukt.

5. Bing Crosby and The Andrew Sisters – Jingle Bells

In 1943 werd Jingle Bells voor het eerst ten gehore gebracht. Het 6 miljoen keer verkochte nummer heeft een eenvoudige tekst, maar blijft daardoor wel makkelijk in je hoofd hangen. “Jingle bells, jingle bells, jingle all the way…”

6. Harry Simeone Chorale – The Little Drummer Boy

Harry Someone bracht in 1958 The Little Drummer Boy uit. Hierop is de kerstfilm The Sound of Music geïnspireerd. De tekst gaat over een arme jongen, die geen cadeau voor de pasgeboren Jezus kan kopen. Hij besluit om te spelen op zijn trommel en daardoor Maria toch blij te maken. Word jij hier ook zo blij van?

7. Tino Rossi – Petit Papa Noël

De Franse Tino scoorde een grote hit in 1946 met Petit Papa Noël. Hij verkocht wereldwijd 5,7 miljoen songs. Kende jij hem al?

8. The Chipmunks and David Seville – The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)

Je zou het in eerste instantie niet verwachten maar deze animatie eekhoorntjes kregen het voor elkaar om van hun hit uit 1958, 5 miljoen singles te verkopen. Terecht? Luister en oordeel zelf.

Beeld: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook