Miss World Nederland over de Miss World finale

Al drie weken is Tatjana Maul, Miss Word Nederland, zich in Londen aan het voorbereiden voor de Miss World verkiezing en...

Lees ook

Al drie weken is Tatjana Maul, Miss Word Nederland, zich in Londen aan het voorbereiden voor de Miss World verkiezing en vandaag is het zover! Ze vertelde RTL over de grote dag, haar outfit, doel en de voorbereidingen…

Challenges

”Voor zoiets groots is het heel normaal om gezonde zenuwen te hebben. We hebben al drie weken challenges gedaan waarmee we punten konden verdienen. Volgens mij heb ik dat heel goed gedaan. Tijdens de grote finale horen we de puntenverdeling”, vertelt Tatjana over de finale.

Klompen

Tijdens de grote finale moeten de deelneemsters onder andere een nationaal kostuum dragen. ”Dat ziet er heel leuk uit. Zelf draag ik een Volendams pakje, inclusief een hoedje. Ik droeg er aanvankelijk ook houten klompen bij, maar dat maakte toch iets teveel lawaai op het podium. Dus nu heb ik klompensloffen aan”, aldus Miss World Nederland over haar kostuum.

Winnen

”De kans dat ik win is 1 op 121. Natuurlijk hoop ik dat ik win. Het is mijn grootste kinderdroom deze missverkiezing te winnen. Ik geef vandaag 180 procent en ga mijn uiterste best doen.” Aan de hand van de punten die Tatjana de afgelopen weken kon scoren, kan ze in de top 25 of top 10 belanden. ”Bij de laatste tien begint de puntentelling opnieuw. Bij de vijf die het hoogst eindigen beslist de jury aan de hand van vragen wie Miss World wordt.”

Vriendschap

Toch draait de missverkiezing niet alleen om winnen. Tatjana vertelt dat ze er ook vriendschappen aan overhoudt: ”Ik had verwacht dat het verschrikkelijk zou zijn. Ik had horrorverhalen gehoord, maar we hebben het hier heel gezellig gehad. De weken zijn echt voorbij gevlogen. Met een paar meiden ben ik intussen vriendinnen geworden. Het ligt er ook aan hoe je er zelf in staat. Doe je gemeen, dan krijg je gemene reacties terug. Als je aardig blijft, doen mensen ook aardig terug.”

Doel

Ook heeft ze een duidelijk beeld van wat ze wil bereiken met haar deelname aan de verkiezing: “Het is een groot platform om anderen te kunnen helpen. Ik kan het gezicht worden van zo veel mensen zonder stem en hoop daarmee het verschil te maken.”

Stemmen

Benieuwd hoe je Tatjana kan helpen om de top te bereiken? “‘Download de app Miss World Limited en stel je eigen top drie samen!”, aldus de Nederlandse beauty.

Lees ook: Ophef over extreem gephotoshopte foto’s Miss World

Beeld: DancyFood, Twitter (AD Den Haag)

Laatste nieuws

Zie ook