De gevaarlijkste celeb diëten van het jaar

Op dieet gaan lijkt voor veel sterren ideaal, zo verliezen ze immers hun kilo’s en passen ze weer in hun strakke skinny...

Lees ook

Op dieet gaan lijkt voor veel sterren ideaal, zo verliezen ze immers hun kilo’s en passen ze weer in hun strakke skinny jeans. Deze diëten gaan vaak echter niet zonder slag of stoot.

British Dietetic Association stelde dit jaar (weer) een lijst op van de slechtste, maar populairste celebrity diëten van het afgelopen jaar.

Holbewoner-dieet

Megan Fox en Matthew McConaughey zijn fan van het holbewoner-dieet. Het dieet gaat terug naar hoe de holbewoners leefden: het eten van alleen natuurlijke producten als vis, groenten en fruit. Dit houdt in dat brood, pasta, granen en zuivelproducten een no-go zijn. Volgens voedingsexperts kan dit leiden tot het gevaar van broze botten of een calciumtekort.

Deeltijd veganistisch dieet

Beyoncé houdt zich graag aan een deeltijd veganistisch dieet. Dit houdt in dat ze achttien uur lang alleen veganistische maaltijden op het menu zet. De kans is daardoor groot dat ze ’s avonds vreetkicks krijgt, waardoor ze naar lekkernijen vol met calorieën neigt (Dit is volgens experts anders dan als je altijd veganistisch bent). Alle gezonde gewoontes van daarvoor zijn dan voor niks geweest, laten de experts weten. Volgens hen heeft een gezond eetpatroon vooral te maken met regelmaat.

Klei-dieet

Het opvallendste dieet in de lijst is die van Zoë Kravitz en Shailene Woodley, die een detox kuur met klei bevat. Door het eten van kleitabletten zou je lichaam ontgiften en zo in shape blijven. De kleitabletten zouden in je maag zo’n twaalf keer in grootte opzwellen, waardoor je hongergevoel verdwijnt. Pas op: de darmen kunnen hierdoor verstopt raken en het zou zelfs dodelijk zijn, laat de British Dietetic Association weten.

Een gouden tip van de experts is om ook producten met (natuurlijke) suiker te eten, aangezien dat ook in noten, groenten en fruit zit.

Welke diëten vorig jaar op de zwarte lijst stonden? Lees: 5 x De meest gevaarlijke celeb diëten

Beeld: Instagram, Getty

Laatste nieuws

Zie ook