Tips & tricks voor een opgeruimde kledingkast

Het nieuwe jaar is begonnen: tijd voor een schone lei en dus ook een opgeruimde kledingkast. Maar hoe zorg je ervoor dat...

Lees ook

Het nieuwe jaar is begonnen: tijd voor een schone lei en dus ook een opgeruimde kledingkast. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kledingkast tip top in orde is? Grazia zet een aantal tips voor jou op een rij.

Zet een muziekje op

Alles is fijner met een ontspannend muziekje, dus first things first. Maak van tevoren een afspeellijst, dan hoef je niet steeds een nummer opnieuw op te zoeken. Wel up-tempo songs, zodat je sneller werkt. Nu kan het echte werk beginnen.

Doorpassen

Dat je moeite hebt om oude kleding weg te gooien is begrijpelijk, maar het maak tegelijk ook ruimte vrij voor nieuwe kleding. Een win-winsituatie dus. Pas je oude kleding door en gooi weg wat niet meer past (hoewel veel vrouwen roepen dat ze het nog gaat dragen, doe je dat heel waarschijnlijk toch niet). Vraag jezelf af wanneer je het item voor het laatst gedragen hebt. Is dit langer dan een halfjaar geleden? Weg ermee!

Indeling

Zonder indeling wordt het lastig om je kleding terug te vinden. Dus koop bakken en hangers (afhankelijk van hoe groot je kledingkast is). Maak aparte planken voor je T-Shirts, jeans en truien. Hang je jurken op en stop je ondergoed en sokken in aparte bakken.

Miskopen

Dan heb je ook nog de kleding die je vol enthousiasme hebt gekocht, maar nog nooit hebt gedragen. Aangezien de kleding nog spiksplinternieuw is, is weggooien zonde. Maak er goede foto’s van en zet het met een enthousiast tekstje op Marktplaats of breng het naar een tweede handskledingwinkel. Zo maak je er een ander nog blij mee. Welkom, geld voor nieuwe kleding en extra ruimte in je kledingkast!

Aparte stapels

Zorg ervoor dat je aparte stapels maakt: een voor de kleding die je sowieso wilt houden, een waar je over twijfelt, een voor op Marktplaats of tweede handskledingwinkel en een weggooistapel. De kleding die je niet kwijt wilt, kan weer terug je closet in. De ‘misschien’ stapel zet je tijdelijk op een aparte plank, onderin in je kledingkast. Als je de kleding binnen drie maanden nog niet hebt gedragen, is dit een teken dat de kleding weg kan. De ‘weggooistapel’ kan zo de vuilniszakken in, gooi of geef deze meteen weg, zo voorkom je eventuele twijfels. Zo, opgeruimd staat netjes.

Lees ook: 6 Tekenen dat het tijd is om je kledingkast op te ruimen

Beeld: Sanoma beeldbank

 

 

Laatste nieuws

Zie ook