Dit vinden mannen de perfecte borsten

Rond, peervormig, hangend, omhoogstaand, groot, klein... Borsten bestaan in alle soorten en maken. Maar wat is nou de id...

Lees ook

Rond, peervormig, hangend, omhoogstaand, groot, klein… Borsten bestaan in alle soorten en maken. Maar wat is nou de ideale borstvorm? Britse onderzoekers denken het te weten.

Britse dokters vroegen 1315 mensen (mannen, vrouwen én plastisch chirurgen) om naar foto’s van verschillende borsten te kijken. Het grootste gedeelte van de ondervraagden gaf aan de natuurlijke borstvorm het mooist te vinden (dus ze hoeven niet persé a la Bay Watch omhoog te staan). Opvallend: dit waren niet alleen vrouwen, maar ook het grootste gedeelte van de mannen dacht er zo over.

Lekker natuurlijk

Dus, de conclusie: Een natuurlijke buste is favoriet, ook onder mannen. Zelfs al beweren bier-reclames anders. “Vooroordelen dat mannen de vorm van kunstmatige borsten mooier vinden, zijn simpelweg niet waar”, laat een Britse dokter weten. Natuurlijke borsten hangen nou eenmaal iets meer, maar dat vinden de heren alles behalve erg. Dat zien ze liever dan ‘veel te ronde’ borsten.

P.s. Grote kans dat je denkt: Hoe durven experts de ‘perfecte’ borsten te onthullen? Uiteindelijk bestaan mooie boobies in allerlei vormen, soorten en maten. Het onderzoek was echter bedoeld om plastisch chirurgen een beter beeld te geven van waar zowel mannen als vrouwen op zitten te wachten.

Lees ook: Grote borsten zonder onder het mes te gaan

Bron: Health, Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

Zie ook