Health trend: ’s Werelds zwaarste work-out

Donkere muren waaraan gewichten, riemen en katrollen hangen en de soundtrack van Games of Thrones op de achtergrond… In...

Donkere muren waaraan gewichten, riemen en katrollen hangen en de soundtrack van Games of Thrones op de achtergrond… In de studio van sportschool Tone House in New York zijn de work-outs afzien, zelfs voor de meest ambitieuze sporters.

Ook de modewereld waagt zich eraan, zo tweette Victoria’s Screts model Gracie Carvalho onlangs: “Bedankt @Instabutterrr dat je mij geïntroduceerd hebt bij de beste en zwaarste work-out ooit!” De sportschool staat bekend als de heftigste van New York met de zwaarste work-outs.

Het schema

De les begint met een heftige warming-up waarbij op handen en voeten door de zaal wordt gesprint. Daarna trekken de deelnemers een harnas van maar liefst 36 kilo aan en trekken vervolgens hiermee een sprintje. Gevolgd door het doen van een serie squats en lunges met een zware zandzak om hun middel. Deze oefeningen worden afgewisseld met push-ups en buikspieroefeningen.

Volgens voormalig rugbyer en eigenaar van Tone House Alonzo Wilson is de heavy training niet onmogelijk. “We doen hier niets wat non-atleten niet zouden kunnen.”

Lees het hele artikel over deze én andere kwellende work-outs in de nieuwe Grazia, die vanaf morgen in de winkels ligt.

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws