7 Tips om een ochtendpersoon te worden

Van vroeg opstaan wordt niet iedereen vrolijk. Na een wilde nacht wil je het liefst zo lang mogelijk in je bed blijven l...

Van vroeg opstaan wordt niet iedereen vrolijk. Na een wilde nacht wil je het liefst zo lang mogelijk in je bed blijven liggen. Geen zorgen, Grazia helpt je op weg. Zó word jij als het goed is dus wel een morning person.

1. Eerder naar bed
Het klinkt zo simpel, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Sla dat ene feestje een keer over en ga om tien uur naar bed. Je zult zien dat het je lichaam ten goede komt en je de volgende dag weer met frisse energie tegemoet kan.

2. Sta steeds iets eerder op
Zet je wekker elke dag tien minuten eerder. Zo zou je een rustig een ritme opbouwen.

3. Eet een goed ontbijt
Weer heel cliché, maar ontbijten is echt een must. Het geeft je de boost om er weer een dag tegenaan te kunnen. Zorg dat je lekker fruit in huis hebt, voor een vitamine shake. Wat yoghurt met musli zou je ook goed doen.

4. Doe work-outs
De dag beginnen met een work-out kan je ook helpen om je fitter te voelen. Doe vijftig squats of lunges. Of doe je haar in een staart, trek je comfortabele trainingspak aan en ga een rondje hardlopen in het park.

5. Hou hetzelfde ritme aan
Breng je lichaam niet in de war door in het weekend een heel ander ritme aan te nemen, maar zorg er in plaats daarvan voor dat je niet extreem laat naar bed gaat en zorg ervoor dat je ook om een normale tijd weer opstaat.

6. Ontspan voordat je naar bed gaat
Ze zeggen dat je een uur voordat je naar bed gaat geen elektronica als een Iphone of TV meer moet gebruiken. Door het vele licht zou het je de indruk kunnen geven dat het vroeger is dan dat het daadwerkelijk is. Neem in plaats daarvan een bad, doe een maskertje op en zet een ontspannend muziekje op.

7. Geef jezelf iets om naar uit te kijken
Als je ervoor zorgt dat je de volgende dag iets leuks te doen hebt, dan is het helemaal niet meer zo erg om vroeg op te staan.

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws