Starbucks barista onthult waarom ze namen verkeerd spellen

Lange tijd vroegen we ons af waarom Starbucks barista's onze namen keer op keer verkeerd spellen. Via een grappig filmpj...

Lees ook

Lange tijd vroegen we ons af waarom Starbucks barista’s onze namen keer op keer verkeerd spellen. Via een grappig filmpje, wat viral ging, kwamen we erachter. Om het antwoord konden we wel lachen, maar wat blijkt: de Starbucks barista’s lachen harder!

Interview

Wat voor veel mensen een grap leek, blijkt echter de waarheid! Een assistent-manager van de keten vertelde in een interview met Cosmopolitan uitgebreid over de waarheid achter de ‘fouten’ en de manier waarop haar medewerken met haar klanten knoeien.

Vaste klanten

“Ik hou van mijn werk”, laat de Starbucks barista weten. “Het knoeien met de namen van klanten doe ik meestal in de ochtenden. Mijn vasten klanten houden ervan. Er komen heel wat Jessica’s binnenlopen. Op elke naam heb ik wel een variatie en in feite heb ik zowat elke naam uit de video wel gedaan.”

Boob

Toch moeten veel mensen wel wennen aan de verkeerde namen: “Ik heb een vaste klant genaamd Bob. De eerste keer spelde ik zijn naam als Boob. ‘Boob, uw latte is klaar’, riep ik door de winkel. Hij maakte een kleine scène en mijn manager gaf hem een gratis drankje om hem te kalmeren. Nu kan hij er wel om lachen en verschijnt er een glimlach op zijn gezicht als ik Boob op zijn beker schrijf”, vertelt de assistent-manager.

Marketingtool

Toch durft de barista niet te zeggen of iedereen het doet. “Ik weet niet of iedereen het doet, maar toen ik het aan mijn manager vroeg, gaf ze toe dat de meeste Starbucks medewerkers het gebruiken als een marketing tool.”

Lees ook: Waarom Starbucks je naam verkeerd spelt

Beeld: Youtube

Laatste nieuws

Zie ook