Bijzonder: Vrouw zonder baarmoeder bevalt van tweeling

Bevallen zonder baarmoeder klinkt als een onmogelijk opgave. En dat is het eigenlijk ook. Tóch overkwam het de 28-jarige...

Lees ook

Bevallen zonder baarmoeder klinkt als een onmogelijk opgave. En dat is het eigenlijk ook. Tóch overkwam het de 28-jarige Hayley Haynes, die niet had verwacht dat ze ooit kinderen kon krijgen. Ze beviel zonder eierstokken en eileiders van de gezonde tweeling Avery en Darcey.

Op haar 19e kreeg Hayley te horen dat ze onder het Androgeen Ongevoeligheidssyndroom leed. Met dat nieuws werd haar grootste angst werkelijkheid: ze zou nooit moeder worden. Hoe dat kan? Ze werd geboren met het XY chromosoom, wat betekent dat ze genetisch gezien een man is. Zo werd ze bijvoorbeeld ook niet ongesteld.

Tweede kans

Jaren later, in 2007, vonden dokters toch een minuscule baarmoeder, die ze lieten groeien met een hormoonbehandeling. In 2011 zou ze een IVF behandeling krijgen, totdat Hayley en haar man Sam kregen te horen dat de National Health Service het niet wilde financieren. Het koppel zamelde toen zelfstandig 14.000 euro in voor de behandeling in Cyprus.

De dokters vertelden haar dat er een kans van 60 procent was dat de behandeling zou aanslaan en ze dus zwanger zou raken. En ja hoor, haar droom kwam uit. ”Moeder worden was het mooiste moment van mijn leven.”

Bekijk HIER alle foto’s van de twee kleine spruiten.

Lees ook: Bizar: Vrouw bevalt geheel onverwachts

Beeld: Facebook

Laatste nieuws

Zie ook