A tequila a day, keeps the doctor away

Er is geen twijfel over mogelijk: als mensen zeggen dat ze van tequila houden, is dat echt zo! En nu mag het, want ELITE...
A tequila a day, keeps the doctor away

Er is geen twijfel over mogelijk: als mensen zeggen dat ze van tequila houden, is dat echt zo! En nu mag het, want ELITE DAILY heeft acht redenen waarom tequila best goed voor je zou zijn:

1. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel. Je vraagt je natuurlijk af: Hoe kan dit? Tequila is gemaakt van agavina, een suiker dat gemaakt wordt van een plant en ook in tequila is verwerkt. Het activeert de productie van insuline en verlaagt daardoor de bloedsuikerspiegel.

2. Je krijgt niet echt een kater. Misschien ben je het er niet mee eens, maar we hebben het natuurlijk niet over de alledaagse tequila die de meeste mensen kopen. We hebben het dan wel over 100 procent agave tequila. Je zult zien dat als je goede tequila drinkt, hoofdpijn echt verleden tijd is.

3. Het houdt je cholesterol in balans. De vezels uit de agavinaplant die in tequila zitten, houden je cholesterol in balans.

4. Het helpt bij verkoudheid. Geloof het of niet, maar in 1930 gebruikten de doktoren in Mexico tequila tegen verkoudheid. Een recept hiervoor was: 14 cl tequila, 14 cl agave nectar en 14 cl verse limoensap. Doktoren zullen hier nu waarschijnlijk anders over denken...

5. Mindert de pijn. Tequila kan voor een betere doorbloeding zorgen en daardoor een hogere pijngrens. Bij emotionele pijn vinden vele mensen tequila ook een erg goeie uitweg, maar of dat nou de oplossing is...

6. Een shot tequila voelt beter dan wodka of bier. Dus neem er gerust nog een, proost!

7. Je valt sneller in slaap. Iedereen weet dat tequila en slapen goed samen gaan. Je hebt er niet veel van nodig, één of twee shots zijn al genoeg voor een heerlijke nachtrust.

8. Je lijkt een badass op je eerste date. Wil je op je eerste date niet weer als de grote loser overkomen? Bestel dan gewoon meteen een shot tequila voor jou en je date. Stiekem houden vrouwen wel van een macho man.

Lees ook: Rode wijn net zo gezond als sporten

Beeld: Sanoma Beeldbank

Bron: ELITE DAILY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30db8306ddd', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });