Grazia test ’t: Rode lipstick tegen wallen

We hebben jullie de geniale make-up-tip: rode lipstick tegen wallen, al eerder laten zien. Het klinkt nog steeds een bee...

Lees ook

We hebben jullie de geniale make-up-tip: rode lipstick tegen wallen, al eerder laten zien. Het klinkt nog steeds een beetje raar, maar wanneer je last hebt van donkere kringen rond je ogen zou rode lipstick toch écht de oplossing zijn. Daily Mail testte het al uit, maar ook hier bij Grazia waren we héél benieuwd en gingen op onderzoek uit.

Hoe het werkt…

Pak een kwastje en een rode lippenstift. Dep de lippenstift op het donkere gedeelte onder én boven je ogen. Maak het zo egaal mogelijk. Zie je er inmiddels uit als een rode panda? Dan ben je goed bezig. Neem vervolgens een goede foundation en breng deze aan over de lippenstift – vergeet uiteraard de rest van je gezicht niet – met een sponsje. Je ziet het rood langzaam verdwijnen en als het goed is, is er daarna geen donker plekje meer te zien.

… en of het werkt

Of het echt werkt is natuurlijk de grote vraag. En daarom gingen we de uitdaging zelf aan. Conclusie: we zijn er nog niet helemaal over uit. Het kost vrij veel moeite en tijd. Dus als je in de ochtend maar een half uurtje make-up tijd hebt, is dit niet the way to go. Verder krijg je zeker meer kleur in je gezicht, maar of we nou heel blij moeten zijn met dit Ninja Turtle effect? Zelfs met dikke lagen foundation en poeder, gaat de rode gloed maar niet weg. Wellicht hadden we beter op de kleur moeten letten. Zo schijnt rode lipstick te werken voor een getinte huid en een meer oranje tint voor een lichte huid.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s van Grazia’s Roos, Carolien en Rose.

Rose

Laatste nieuws

Zie ook